Hissa & Dissa

Hissa:
*Fredagsmys i höstmörkret
*Att rida sin älskade häst
 
Dissa:
*Storhästfolk som snackar skit om islandshästar
*Att den tråkigaste månaden på hela året är på ingång
 

En gång islandsryttare alltid islandsryttare

Ibland är jag så fruktansvärt trött på okunniga storhäst-ryttare som ogillar islandshästar som tillexempel vad jag läste på en annan blogg för några år sedan.
De hävde att islandshästarna bara är små och söta samt duger enbart till turridning och att rida ute i skogen med.
Då har de verkligen inte sett islandshästarna som tävlar på VM-nivå!
Jag blir så förbaskad när vissa vill rent av smutskasta islandshästarna på det viset och om någon skulle påstå att min islandshäst inte duger till något annat än skogsridning skulle jag säga några väl valda ord till den personen som minsann skulle få käka upp det han/hon sagt.
Och om någon storhästryttare frågar mig eller kanske till och med kräver att jag ska lämna islandshästarna och byta hästras kommer jag säga "aldrig i livet" eftersom jag inte känner mig bekväm med stora hästar och är ärligt talat ibland rädd för dem särskilt när de får panik.
En gång vill jag ha en arabhäst, men det valde jag bort så fort jag fick min första islänning.
Jag skulle inte byta min Svalur mot ett gäng araber, frieserhästar eller någon annan hästras eftersom min Svalur duger precis som är och ingen annan ska komma och påstå någonting annat heller,
 
En gång islandshästryttare alltid islandshästryttare säger jag bara.
 

Snart Alla Helgons dag

Imorgon är det Alla Helgons dag och då ska jag eventuellt med mamma till Skogskyrkogården och besöka morfar Rulles grav och kanske även tända för min halvbror Magnus på minneslunden.
 

RSS 2.0