Årskrönika

Jaha, då ska man tänka lite på året 2012 som nu snart är förbi.
Såhär har mitt och Svalurs 2012 sett ut:
Januari
Händer inte så mycket den här månaden förutom att jag gläds åt att Rolf Göran Bengtsson vinner Jerringpriset på Idrottsgalan!!!
Äntligen en ryttare som får pris på galan och trots all den kritik tycker jag faktisk att han förtjänade priset. Ridningen är faktiskt en sport också även om ni hästhatare inte tror det,
Februari
En sorglig månad då min "farfar" går bort fyra månader efter min farmor som avled i oktober året innan. Går på begravning för första gången på nästan fyra år.
Inget händer så mycket med Svalur.
Mars
Den här månaden får jag bl.a. se Robert Gustafssons 25årsjubileumsshow på Cirkus vilket var väldigt roligt. Jag skrattade så jag grät när han gestaltade den där pensionären Einar och Tony Irving. Underbar kille till komiker tycker jag.
Får dessutom under en boupptäckning träffa en släkting som jag aldrig tidigare träffat, nämligen min halvbror.
April
En turbulent månad då tävlingsäsongen börjar för mig och Svalur med att han tappar en sko vilket gör det osäkert om vi över huvudtaget kan tävla, men det fixade sig ju.
Den här månaden tävlar vi på Eidfaxi Lätt på Sundbyholm där det inte gick så bra varken för mig eller mamma trots att vi trotsade snöfallet hemma för att kunna åka till ett nästan snöfritt Sundbyholm.
Jag kom inte till någon final, men sedan får jag se i resultaten att jag stod som struken i V5 Vuxen B-final.
Konstigt säger jag bara.
Maj
Denna månad tävlar vi bl.a. på Dis Lätt Vår där vi inte gick till någon final, men anledningen till den var att Svalur var ganska trött av sig då han precis börjat fälla sin vinterpäls.
Han fäller ganska sent.
Tävlar också på Örnäs Lätt Kval där vi får vi ganska bra totalpoäng och blir som vanligt utan finalplats.
Jag får dessutom bekanta mig med en ny tränare att rida för nämligen den danske landslagsryttaren Fredrik Rydström.
Juni
Tävlar på Stormur där vi egentligen inte skulle ha varit med, men så halkade vi in på ett bananskal där jag och Svalur tävlade både T8 och V5.
Det gick bäst i V5 där vi fick 4,77 i totalpoäng (tror jag) och hamnar utanför finalen som vanligt.
Juli
Den här månaden får jag ha min första riktiga semester från jobbet och under tiden har mamma lånat Svalur och åker tillsammans med Svalurs kompis Dugur och hans ägare Åsa och några till tjejer till Tiveden och rider ridleden där vilket de båda tycker är väldigt roligt.
Jag får också göra en ritt på Kungliga Djurgården i Stockholm tillsammans med Malin Stang och hennes mamma Susan där vi dessutom börjar planera att vara med på Freyfaxis lagtävling.
Jättetrevligt att rida på Djurgården med Svalur som inte alls reagerade på sightseeingbåten som kom på Djurgårdsbrunnskanalen med knäppa turister ombord.
Augusti
Den här månaden gör jag mitt livs bästa resa inom Sverige nämligen till Arjeplog på släktträff. Väldigt roligt att få veta om sina rötter och se var mormor och gammelmormor växte upp och kåtan i Nåtti som min gammelmorfar byggde om som mamma och mina mostrar lekte i finns kvar än idag.
Coolt!
Min hund Ludde fyller dessutom 5 år den här månaden.
Har dessutom fått börja rida för dressyrtränaren Tina som är jätteduktig och pedagogisk. Hon är till och med bättre än den andra dressyrtränaren jag ridit för.
September
Den här månaden börjar inte så jättebra när jag och mamma är i Uppsala på Freyfaxis lagtävling. Jag ska ringa till pappa och berätta hur det går och får sedan veta att han inte är sig själv. Min första tanke var att det hade hänt honom något och han sa åt mig att ringa tillbaka.
Jag får av mamma veta sedan att Ludde höll på att dö efter ett krampanfall och att pappa fick ta honom till Södra djursjukhuset efter att han återupplivat Ludde.
Jag bad om ett mirakel och det visade sig att pappas insats gjorde nytta och att Ludde skulle klara sig. Veterinären tyckte pappa skulle få en medalj för sin insats och jag var så glad att jag grät lite.
Det roliga var att båda Vallfari-lagen "Vallfaris hjältar" och "Andra chansen" kom till A-final och vi fick alla rida A-final i våra grenar.
Jag och Svalur red i V5 där vi fick 4,92 totalt tror jag. Mamma fick sin chans att debutera i T3 på Svalur och det gick bättre än förväntat. Hon fick bl.a. 5,0 i både steglängdsökningar och ökad tölt.
Båda lagen kom på delad 6:e plats och vann gjorde lag "Barbapappa" som var väldigt duktiga.
Jag fyllde denna vecka 25 år och samma vecka tävlade jag och Svalur på Dis Lätt Höst där vi gick till B-final och hamnade på en 7:e plats.
Oktober
Svalur och jag tävlar på MÖRS KM på Runsten där han kändes väldigt seg och vi fick 4,67 totalt. Jättebesviken var jag, men det är bara att bita ihop och komma igen.
November
Den här månaden rider jag kurs för Jóhann Fridgeirsson på Hemfosa vilket jag inte gjort sedan han kom till Tegelvreten i mars. Han är dessutom den jag köpte Svalur av och det kändes roligt att få rida kurs för honom igen.
Fick dessutom för första gången i mitt liv rida på islandsstång på Svalur.
Den här månaden tar mamma och jag det svåra beslutet att flytta från Tegelvreten till Eriksberg.
December
Svalur får vila lite på grund av svullet framben. Men vi ser fram emot ett bra 2013!
 

Sjukstuga

Jaha, nu är det sjukstuga.
Eller ja, i alla fall nästan.
Jag har blivit förkyld med båda täppt näsa och hosta. Hoppas jag kan kurera mig nu under ledigheten.
Vill liksom inte sitta sjuk vid tolvslaget på måndag.
Svalur har som jag kunnat berätta under veckan fått en broddspark både på höger och vänster framben.
Höger fram var ganska svullet, men har gått ner något och när vi ringde veterinären sa att han att man ska tvätta öppna sår med koksaltlösning och sedan ta zinkpasta.
Så nu har mamma och jag fyllt på stallapoteket med ytterligare prylar vilket jag tycker är bra.
Svalur ska nu bara få promenader och ta det lite lugnt fram till efter nyår så får vi se om jag kan börja rida sedan.
 

Jäkla förkylning!

Nu är det officiellt. Jag håller på att bli förkyld med täppt näsa och hosta.
Funderar på att sjukskriva mig från jobbet, men jag har ju inte feber så jag hoppas att det ska gå bra ändå.
Får väl be om att få ta det lite lugnt idag.
 

RSS 2.0